Ons verhaal begint in 2006 toen we, na een aantal jaren werkervaring als kinesitherapeut en psycholoog, klaar waren voor een eigen zaak. Met veel enthousiasme startten we een praktijk te Kortenberg die we de naam ‘Facet’ gaven. Gaandeweg evolueerden we naar een paramedische groepspraktijk waarin een 20tal collega’s vanuit verschillende disciplines elkaar versterken. Vandaag is Facet voor ons een fijne, veilige haven waar kunnen terugvallen op een team van mensen waarmee we, naast het professionele, ook vriendschap en plezier delen.

Ons professioneel traject verliep met ups en downs. Samen een zaak en een gezin runnen was vaak pittig. Maar net daardoor leerden we onze valkuilen kennen en overwinnen. Dat gaf moed en maakte dat we bleven groeien. In de processen die we begeleidden kwamen werkgerelateerde thema’s steeds meer op de voorgrond. Dit inspireerde ons tot de uitbouw van een tweede pijler, Coachingmodus, een door de overheid erkend loopbaancentrum dat medewerkers over het hele land verenigt en zich toelegt op loopbaanbegeleiding.

Intussen kruisten in Kortenberg steeds meer mensen met een gelijkaardig profiel ons pad : gedreven op professioneel vlak, een loopbaan die ‘succesvol’ heet, maar toch ook met een nood aan verdieping of versteviging. Sommigen klopten bij ons aan met een fysieke klacht of vitaliteitsverlies, anderen zochten een sparringpartner rond emotionele of sociale thema’s.

Het werd de basis van het schrijven van een nieuw verhaal : Jenda.

Een verhaal waarin we terug gaan naar de kern van onze professionele vaardigheden. Want door het runnen van een groepspraktijk en loopbaancentrum bleef er soms weinig ruimte over om te doen waar we echt goed in zijn: met mensen werken. Daar ligt onze kracht en onze passie.

Jenda is ook een verhaal dat z’n inspiratie vond in hetgeen het leven ons tot nu toe geleerd heeft (en wat we nog niet wisten als twintigers) namelijk dat hard werken belangrijk is, maar niet zo belangrijk als trouw blijven aan je eigen idealen en durven gaan voor je dromen. Want daar ligt de echte voldoening, althans voor ons…